apple-ipad-concept

Annonse


Wall Street Journal: – Apple med billig-iPad

The Wall Street Journal med sine tette bånd til Apple, hevder å vite at selskapet nå tester en mindre iPad.

– Ser på muligheten for en billig-iPad

«Personer med kjennskap til saken», skal ifølge WSJ vite at Apple nå jobber sammen med komponent-produsenter i Asia for å teste det nye nettbrettet som skal ha et panel på rundt 8″.

iPad 1 og 2 har et 9.7″-panel, ikke store forskjellen isåfall, så hva er poenget med en 8″?

En Fire-konkurrent?

Er det for å kunne levere et billigere produkt som skal kunne konkurrere med Amazon Fire? Vi er sannelig ikke sikre, for iPad selger svært godt. Fire har ikke vært gigant-suksessen Amazon har håpet på og ikke i nærheten av å skremme Apple enda.

Uansett skal de samme kildene vite at den noe mindre iPaden får samme oppløsning som iPad 2 og derfor ikke et Retina Display som iPad 3 trolig får (en lansering i mars er svært sannsynlig), med andre ord blir den nok endel billigere.

Apple endrer nok ikke sin grunn-strategi

Apple er kjent for å teste svært mange prototyper, så selv om de muligens har testet en billig-iPad og fortsetter å gjøre det, betyr det på ingen måte at produktet noengang kommer på markedet.

Apple tradisjonelle strategi er å la forgjengeren i en produktserie få leve noen måneder sammen med det nyeste produktet, men det er alltid den siste generasjonen i en produkt-kategori som får oppmerksomheten.

Nå som nettbrett blir viktigere og viktigere kan det jo hende Apple snuser på ideen om å levere flere forskjellige formfaktorer i samme produktserie, akkurat som MacBook og iPhone (3GS er fortsatt i salg og selger godt).

Kilde:
WSJ

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse