Bram Cohen demonstrerer en tidlig versjon av BitTorrent Live.

Annonse


Torrent-skaperen: – Jeg vil avlive TVen

Skaperen av P2P-protokollen BitTorrent, Bram Cohen, jobber med å utvikle et desentralisert streaming-protokoll for video.

Viste frem spennende teknologi

Fra før av har Cohen på svært kort tid revolusjonert hvordan vi deler data på nettet: nå vil ha revolusjonere måten vi strømmer video-innhold på. – Mitt mål er å avlive TVen, fleipet Cohen på Francisco Music Tech Summit-messen i går.

Der viste han nemlig frem den splitter nye P2P-protkollen som gjør det mulig å strømme video til millioner av mennesker uten å måtte ha en sentralisert server. Sistnevnte er ofte problematisk under store direktesendte sportsarrangement.

Kan bli et piratmekka

Cohen har allerede jobbet med en P2P-protokoll optimalisert for video i flere år. Dette fordi tradisjonelle P2P-algoritmer ikke fungerer tilfredsstillende med innhold som krever lav svartid, deriblant direktesendt video.

Se for deg en Spotify-lignende tjeneste, men for film. Cohens nye teknologi kan bli svært interessant for pirater som ser på nye muligheter for å se den nye filmen eller TV-serien.

Det er dog en mulighet for at denne P2P-protokollen blir mer kommersiell vennlig fra første dag. Cohen avslører nemlig at han er i samtaler med flere potensielle partnere.

Kilde:
GigaOm

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse