Tim Cook har garantert fått med seg hva som har skjedd, men det var ikke han personlig som uttalte seg om saken denne gang.

Annonse


Lover å rapportere hver måned

Apples Tim Cook snakket i går kveld på en investorkonferanse, og var uvanlig åpen om flere temaer.

Ser på saken
Apples toppsjef tok opp det kontroversielle temaet arbeidsforhold, som har vært på manges lepper de siste ukene, spesielt etter at New York Times satte søkelyset på tilstander i kinesiske fabrikker.

I følge Cook er det ingen i bransjen som gjør like mye for arbeiderne som Apple, og selskapet lover blant annet å sette i gang månedlige undersøkelser om forholdene hos sine underleverandører. Disse rapportene vil være tilgjengelige for alle på Apples nettsider.

Fokuserer på forbedring
Deres egne studier om antallet arbeidstimer som ble gjort forrige måneder viser forbedring, og skal stemme med 84 prosent av kravene. Det er altså fortsatt rom for forbedring, men det går fremover.

Annonse


Apple er også svært strenge når det gjelder arbeid utført av mindreårige, og mener det forekommer svært sjelden. Likevel, hvis noen av deres leverandører bevisst benytter seg av mindreårige arbeidere, vil det føre til oppsigelse av kontrakten.

Alt dette er selvsagt positivt, og Apple ser ut til å sette et eksempel resten av bransjen bør følge. Vi håper på resultater.

Kilder:
The Verge
CNet

Annonse