Det vites ikke om en av TPB-gründerne, Peter Sunde, er med på prosjektet.

Annonse


– Det er ikke piratenes feil

Grunnen til den utstrakte piratkopieringen kan bransjen takke seg selv for. Det hevder en ny forskningsrapport.

– Ventetiden ikke sunt for bransjen

Wellesley College og University of Minnesota har samarbeidet om å kartlegge grunnene til den utstrakte piratkopieringen av filmer og hovedgrunnen er ganske enkel: det tar for lang tid før filmene får internasjonal lansering.

De største publikumsfavorittene produseres i USA og derfor naturlig nok premiere der først – så tar det ofte uker eller til og med måneder før samme film settes opp i f.eks. Norge. Dette driver piratkopiering.

– 7 prosent nedgang, men ikke i USA

Det er en interessant teori og kan definitivt forklare endel av problemet, for piratkopiering hadde neppe vært like attraktivt om man samme dag som filmen hadde premiere i Statene, kunne streame filmen hjem til TVen eller se den på kino uten i det hele tatt å behøve å laste ned noe

En Spotify-lignende løsning for film lar vente på seg grunnet bransjens egen innviklede politikk. Det er dog svært interessant at man i USA har man ikke sett noen nedgang i kino-besøktstallene siden bittorrent for alvor tok av i 2003, mens resten av verden har sett en nedgang på 7 prosent.

– Ingen bevis

«Vi har ikke sett noen bevis for at færre besøkende til amerikanske kinosaler grunnet piratkopiering siden 2003. Vi tror at den lange tiden det tar innen filmene blir tilgjengelig i andre land er grunnen til tap», heter det i rapporten.

Disse tre punktene er grunnene til at en film ikke får premiere samtidig internasjonalt ifølge rapporten:

* Flere kinoer bruker de gode gamle filmrullene, de tar tid å transportere disse.

* Det er langt flere kinoer i Statene i forhold til andre siden av Atlanteren. Mange har rett og slett ikke tilgang på en kino.

* En stor del av promoteringen av en ny film er lagt rundt stjernene i filmen som reiser rundt og markedsfører den. De kan naturlig nok ikke nå alle steder.

Kilde:
PCWorld

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse