Jeff Price driver eget plateselskap og en egen tjeneste for indie-artister som ønsker å markedsføre musikken sin. Han liker godt iTunes Match, Spotify og streaming-tjenester.

Annonse


– Apple lager penger av luft

Jeff Price har vært sjef for sitt eget indie-plateselskap i 17 år og driver en egen tjeneste hvor alle kan selge sin egen musikk. Det er disse artistene som nå får betalt.

Roser Apple-tjeneste

Nå roser han Apples iTunes Match-tjeneste som søker gjennom brukerens harddisk, iPhone eller iPad og tilbyr den samme musikken man har lastet ned ulovlig og gjør den helt lovlig gjennom Apples tjenester, dvs. om man er villig til å betale 25 dollar i året (142 kroner – ikke tilgjengelig i Norge enda).

Dette er penger artistene aldri hadde sett om de bare hadde spilt musikken uten å koble den mot iTunes Match.

– Penger fra ingenting

«Dette er magiske penger Apple har laget ut av tynn luft for rettighetshaverne», forklarer han det som etter å ha fått en royalty-sjekk på over 10 000 dollar (57 000 kroner) etter to måneder.

Om pengene er fordelt på alle artistene under plateselskapet hans, eller kun noen utvalgte, vites dog ikke.

– Dette trenger vi

«Musikkbransjen trenger innovasjon. Tjenester som iMatch, Spotify, Simfy, Deezer og andre leverer innovasjon – det vil ta litt tid å lære hvilke tjenester det er forbrukerne ønsker.

Men i mellomtiden, å se over 10 000 dollar ekstra komme ut av tynne luften for TuneCore-artister fordi folk bare lytter til sanger de allerede eier er fantastisk!», skriver en entusiastisk Jeff Price.

Kilde:
tunecore blog

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse