Apple tapte nettopp en sak i Storbritannia, men med det nyte patentet under beltet spiller det kanskje ikke så stor rolle likevel. Dommen i Storbritannia handlet om det utvendige designet, Apples nye patent dekker det viktigste programvaren gjør på en sma

Annonse


Nå orker ikke Apple mer

Apple er lei av alle patent-krigene og ber standardiseringsorganet ETSI (European Telecommunications Standards Institute) gjøre noe med problemet.

Et absurd patent-system

Det er umulig å holde styr på alle patent-krigene i det amerikanske og europeiske rettssystemet.

Så mange patenter har de største IT-selskapene at de ikke bare blir saksøkt, men saksøker ofte de som igjen saksøker og ofte for brudd på ikke bare én, men flere patenter.

Klager til ETSI

Nå har Apple skrevet et brev til ETSI hvor selskapet håper på endring i lisensreglene (i hovedsak patenter relatert til produksjon av mobiltelefoner), ikke minst grunnet den pågående patent-striden selskapet har med Motorola Mobility.

«Det er helt tydelig at bransjen vår savner en helhetlig måte å forholde seg til FRAND-prinsippene innen mobil-standarderer», skrev Apples Bruce Watrous i et brev datert 11. november i fjor. Watroud er patent-sjef.

Apple og Google irriterte på Motorola

Heller ikke Google er fornøyde med måten Motorola behandler sine patenter og lisens-regler.

De har nå også sendt et brev til standardiseringsorganisasjoner for å få dem til å legge press på Motorola som eier en rekke viktige datakommunikasjons-patenter svært mange produsenter må forholde seg til om de ønsker GPRS.

De fem største patent-krigerne (tallene er basert på antallet amerikanske søksmål i perioden 2004 – 2010.)

1. Motorola (17)
2. Apple (11)
3. Nokia/RIM (6)
4. Sony Ericsson/Kycoera (4)
5. Microsoft, HTC, LG, Philips (3)

Det er ikke lett for oss teknologi-journalister å holde styr på alle patent-sakene.

Kilde:
WSJ

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse