Google-brillen skal minne litt om denne MP3-modellen fra Oakley. Men Google vil overhodet ikke bekrefte noe som helst.

Annonse


– Google-brillen er ekte

Den 18. desember i fjor skrev The New York Times at Google er i ferd med å utvikle en eller annen form for teknologi du kan ha på deg.

Data rett på øyet
Nå tyder mye på at dette er mer enn bare rykter.

En kilde som skal være godt informert om Googles indre liv hevder overfor nettstedet 9to5Google.com at Google jobber med en Android-basert brillemodell der du får data rett på øyet- akkurat som Arnold Schwarzenegger når han skanner omgivelsene i «Terminator»-filmene.

Oakley-kopi?
Rent formmessig skal brillen ligne på Oakley Thump, en fancy MP3-solbrille med lagring og innebygde øretelefoner i brillestengene.

Annonse


Brillen ble først lansert i 2004, og har siden kommet i flere nye utgaver.

Lisensieres ut?
Trolig vil Googles teknologi lisensieres ut til selskaper som kan dette med briller – kanskje til og med til Oakley. Altså i likhet med Googles Chromebook, som produseres av Acer og Samsung.

«Goggles»
Selv om navnet Google henspiller på et tall, er det mange som forbinder det med engelske ordet «goggles», som betyr briller.

Det gjaldt blant annet den norske brilleleverandøren SMSFun, som tapte mot Google i retten da de prøvde å beholde nettstedet Google.no.

En av teknologiene Google etter sigende bruker i brillen heter faktisk Goggles, og er et program som i dag brukes på mobiltelefoner for å gjenkjenne bygninger og steder.

Google vil selv ikke kommentere det de mener er «rykter og løse påstander».

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse