Apple tapte nettopp en sak i Storbritannia, men med det nyte patentet under beltet spiller det kanskje ikke så stor rolle likevel. Dommen i Storbritannia handlet om det utvendige designet, Apples nye patent dekker det viktigste programvaren gjør på en sma

Annonse


Nå får de lov å selge igjen

ITavisen kunne fredag melde at en distriktsrett i Mannheim Tyskland dømte i favør Motorola i en GPRS-lisens-tvist.

Får lov å selge igjen

Men få timer etter at Apple ble nødt til å fjerne sine GPRS-relaterte produkter (iPhone 3GS, iPhone 4 samt iPad-modellene med 3G), var produktene igjen mulig å bestille fra Apples tyske nettbutikk, den eneste salgskanalen som ble berørt av forføyningen.

Først kunne Apple melde om at de berørte produktene om kort tid ville bli tilgjengelige igjen, og ganske riktig: svært kort tid senere samme dag skjedde akkurat dette. En svært hektisk fredag for selskapet, altså.

Saken er langt fra over

Apple anket nemlig dommen med begrunnelsen at Motorolas krav ikke var rimelige, noe dommeren tok til følge, men, og det er et stort men: opphevelsen av forbudet er ikke permanent og vil kun vare en kort tid avhengig av rettsprossessen videre.

Det er for tidlig å si hva de blir enige om, men Motorola krever 2.25 prosent av fortjenesten Apple tjener for salget av de berørte produktene nevnt over.

Krever prosenter av salget

Dette er noe Apple selvsagt vil kjempe i mot da hverken ønsker å heve prisen på sine produkter for å dekke prosentene Motorola ønsker – ei heller er Apple på det nåværende tidspunkt i forhandlingene villige til å dekke de potensielle ekstra-utgiftene.

iPhone 4S og iPad 2 3G er ikke berørt da den inneholder en kommunikasjonsbrikke fra en annen leverandør som ikke bruker Motorola-teknologi.

Patent-stridene har for lengst bikket over til det absurde.

Kilde:
FOSS Patents

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse