nå+blir+den+fikset

Annonse


Windows Phone 8 avslørt

I en lekket intern-video ment for Microsofts partnere, forklarer Windows Phone-sjef Joe Belfiore hva Windows Phone 8 er i stand til.

Slapper ikke av

Windows Phone 7.5 er ikke gamle OSet, men det betyr på ingen måte at Microsoft ser an og evaluerer markedet for så å vurdere å oppdatere: nå kjører Microsoft på for full guffe, de vet de er seint ute. De ønsker selvsagt å ha to produkt med samme navn, lansert i ca. samme tidsrom: Windows 8 og Windows Phone 8.

Når det er sagt blir ikke Windows Phone 8 identisk med stasjonær og nettbrett-OSet Windows 8 hva angår brukergrensesnitt og kode.

Skifter kjerne

WP-UIet beholdes i hovedsak som det er i dag, men flere av kjerne-komponentene i Windows 8 blir å finne i mobil-OSet slik at utviklere kan gjenbruke kode på en rekke formfaktorer: stasjonære, mobiler, bærbare og nettbrett.

Grunnen til at det blir lettere å gjenbruke kode er selvsagt den største endringen i bunn: Windows Phone 8 går fra å bruke den gamle Windows CE-kjernen til Windows 8-kjernen. Likevel håper Microsoft, ifølge Supersite for Windows, at de vil ha over 100 000 kompatible Windows Phone 7.5-apps når åttern lanseres.

Nøkkelforbedringer i Windows Phone 8

* Fler-kjerne-støtte.
* Fire forskjellige skjerm-oppløsninger.
* Full støtte for microSD-kort.
* Full NFC støtte.
* Internet Explorer 10 Mobile.
* LTE (også med Windows Phone 7.5 med Nokia Lumia 900).
* Dypere SkyDrive-integrasjon.
* Xbox Companian appen integreres i Windows 8.
* App-til-app-kommunikasjon og integrasjon.
* Skype dypt integrert.
* Kamera-appen kan endres av tredjeparts-utviklere.
* DataSmart følger med på databruken og presenterer tallene på en Live Tile.
* Bitlocker.

Kilder:
Pocketnow
Winsupersite

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse