Apple-sjef Tim Cook.

Annonse


Nå får ikke Apple lenger selge iPhone og iPad her

Oppdatert.

Apple forbys nå selge iPad 3G, iPhone 3GS og iPhone 4 i sin tyske nettbutikk. iPhone 4S er uberørt da den har en kommunikasjonsbrikke fra Qualcomm i motsetning til de eldre modellene med Infineon-brikker som bruker Motorola-teknologi.

Det er to forskjellige patent-saker Motorola fører mot Apple: en basert på FRAND-patentregelverket (Reasonable and non-discriminatory licensing) som retter seg spesielt mot Apples GPRS-lisens fra Motorola og et annet mot iCloud. Det er førstnevnte som nå har fått direkte konsekvenser for Apple.

Stor Motorola-seier

FOSS Patents hevder det er grunnet en dom som falt i favør Motorola Mobility i desember. Grunnen til at det tok 2 måneder før forbudet ble iverksatt er fordi Apple anket. Forbudet har derfor ingenting med Motorolas andre søksmål mot Apple, det rettet seg mot iCloud.

Det blir interessant å se om iCloud-seieren nå vil føre til at alle Apple-produkter blir stoppet og ikke kun de med 3G-funksjonalitet. Mer om dette nederst i artikkelen.

Ikke helt stopp

Det er GPRS-teknologi Motorola Mobility har patent på og som nå altså retten mener Apple har brukt uten lov. Motorola hevder Apple ikke har fulgt deres lisens-regler og mener derfor Apple skylder dem penger.

Apple kan fortsatt selge produktene sine i andre butikker og nettbutikker, inkludert Apple stores, fordi Motorola kun saksøkte Apple Tyskland.

Vant også første runde i Statene

Motorola prøver også å stoppe salget i USA med det samme grunnlaget (bortsett fra at man i Statene omtaler FRAND som RAND) som de vant med i Tyskland. Faktisk vant Motorola første runde i den saken fordi Apples advokater aldri møtte opp.

Vinner Motorola også i Apples hjemland har neppe selskapet noe annet valg enn å krype til korset og punge ut.

screen-shot-2012-02-03-at-7-28-47-am1

Vant viktig iCloud-seier

Hva som kommer til å skje etter at dommer Andreas Voss i distriktsretten i Mannheim også dømte i favør i Motorola andre klage, altså rettet mot Apples nettsky-tjeneste iCloud-saken, vites enda ikke.

«Problemet» til Apple er dog at iCloud er å finne på alle Apple-produkter og det kan med andre ord bety at Apple blir nødt til å endre kode eller fjerne alle sine produkter fra sin tyske nettbutikk. Forføyingen er permanent. Uansett kan dette få enorme konsekvenser for Apple.

Oppdatert: 13:04, 03.02.12:

Dette mener Apple

paidcontent.org skal ha fått følgende e-post fra Apple. Ikke overraskende anker selskapet søksmålet basert på FRAND:

«Selv om noen iPad og iPhone-modeller ikke er tilgjengelig i Apples nettbutikk i Tyskland akkurat nå, bør ikke kundene ha noe problem å finne dem i en av våre butikker eller hos en autorisert forhandler.

Apple anker denne dommen fordi Motorola gjentatte ganger nekter å lisensiere patentet til Apple med rimelige vilkår, til tross for å ha erklært patentet en industristandard for syv år siden.»

Apple anker også iCloud-søksmålet Motorola fikk medhold for i dag:

«Apple mener dette gamle personsøker-patentet er ugyldig, og vi vil anke domstolenes avgjørelse.»

Kilder:
FOSS Patents
FinanzNachrichten
Paidcontent

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse