Noe sånt, men mindre?

Annonse


iPad-konkurrent reddet ikke Amazon

Amazon, verdens største e-handelsbutikk selger varer i de fleste kategorier, men lager også sin egen maskinvare: Kindle-lesebrett og nå sitt eget fullblods nettbrett: Kindle Fire.

Et billig-nettbrett som går rett i strupen på iPad, men lesebrettet kunne ikke redde Amazon fra dårlige fjerdekvartals-tall.

Skuffet markedet

Selskapet stupte nemlig med 11 prosent etter ordinær handel var ferdig i gå, på den amerikanske Nasdaq-børsen.

I fjerde kvartal kunne selskapet vise til en omsetning på 17,4 milliarder dollar (101 milliarder kroner). Analytikerne hadde håpet på 18,3 milliarder dollar (106 milliarder kroner) og det er derfor selskapet ble straffet såpass hardt.

Avhenger av tredjepartsbutikker

Grunnen til de lavere enn beregnet omsetningstallene er lavere salg av digital media enn forventet, spesielt i spil-markedet, og Kindle Fire er et tapsprodukt å produsere. Amazon håper da selvsagt at kundene vil bruke pengene de har «spart» ved å kjøpe en Fire kontra en iPad på innhold.

Amazon avhenger nå også i større grad av tredjeparts-selgere som i større grad kan øke profitten, men som generer mindre omsetning enn direktesalg.

Har langtidsstrategi

Amazon forteller nå sine investorer at de har en langtidsplan om å tjene penger, med andre ord ikke ulik Kindle-taktikken.

De første versjonene av lesebrettet var nemlig ingen stor suksess med dårlig maskinvare og en stiv pris, men Amazon ga ikke opp og klarte å gjøre lesebrettene til en suksess med god maskinvare og til slutt langt lavere pris.

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse