Det er over og ut for Megaupload. Om ikke lenge blir filene trolig slettet for godt. Har du lovlige filer på nett-tjenesten kan det være lurt å ta kontakt med EFF for å se på måter å få berget dem.

Annonse


Blir ikke slettet riktig ennå

I går skrev vi at samtlige filer på nedlastingstjenesten Megaupload blir slettet torsdag.

Venter to uker
Nå ser det ut som om filene får ligge et par uker til.

Ifølge Cnet.com har de to selskapene som huser materialet sagt seg villig til å vente to uker lenger før de drar ut pluggen.

Vil sikre brukerdata
Megauploads amerikanske advokat Ira Rothken har bedt om mer tid til å vurdere bevisene. Primært dreier det seg om brukerdata, noe som jo også vil forsvinne dersom serverne blir tatt ned.

Rothken satser på å få til en avtale med påtalemyndighetene med tanke på en permanent løsning når det gjelder hvordan brukerdata skal oppbevares, undersøkes og eventuelt brukes i bevisførselen.

Har hastverk
Det er selskapene Carpathia Hosting og Cogent Commuications som huser Megaupload. Etter arrestasjonene av ledelsen og nedleggelsen av tjenesten får de naturlig nok ikke inn husleie. Derfor ønsker de å stenge så fort som mulig.

Et annet mulig motiv for hastverket kan være et ønske om å ikke bli mistenkt for å være medskyldig i de forholdene Megaupload-lederen Kim «Dotcom» Schmitz nå er varetetsfengslet for.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse