Firefox 12 med fanehåndtering.

Annonse


Se, nå gjør Firefox noe helt nytt

Den neste versjonen av Firefox er naturligvis versjon 10 og den kommer neppe til å by på noen nye funksjoner, men Mozilla jobber allerede med nummer 12 og i den kommer det kanskje mye nytt.

Prøv versjon 10 allerede nå

Du kan allerede prøve versjon 10 som i skrivende stund er i beta versjon 6 og ble gjort tilgjengelig forrige uke (Windows, Linux, OS X).

Det er trolig dog ikke før i versjon 12 (eller kanskje ikke før i versjon 13, se nederst i artikkelen) at vi får helt nye funksjoner og ikke bare småpussing og feilrettinger. Dette ifølge Extremetech.

Den nye hjem-skjermen inneholder snarveier til bokmerker, surfe-historie, innstillinger, apps, nedlastinger og og utvidelser.
(Ill.: Extremetech)

Bedre hjem-skjerm

For versjon 12 bringer foruten de tradisjonelle hastighets- feilrettingene også en ny fane og hjemskjerm. Den nye fane-siden ligner faktisk veldig mye på Opera og Chromes måte å gjøre ting på.

Annonse


Chrome viser automatisk en liste, med miniatyrbilder over de åtte mest besøkte nettsidene når man åpner en blank fane, mens Firefox inneholder ingen slik funksjonalitet i sin nåværende form.

12 eller 13?

Det er også andre småting som er med, som blant annet auto-fullføring av URLer på samme måte som Chrome. Firefox 12 får også uten tvil dypere web-app-integrasjon som vist under. Denne siden er det meningen at skal bygges inn i Firefox’ hjem-skjerm i kommende versjoner.

Extremetech påpeker at etter at de skrev artikkelen så den nye fane-siden fjernet i en oppdatert natt-byggversjon av versjon 12. Med andre er det godt mulig disse to funksjonene ikke blir å finne før i versjon 13, men det er for tidlig å si.

Denne blir trolig å finne i den nye hjem-skjermen, men har i beta-utgavene sin egen plass.
(Ill.: Extremetech)

Kilde:
Extremetech

Annonse