Dette er samme type oppblåsbare tanks som den som nå står på plenen utenfor Dotcom Mansion.

Annonse


Oppblåsbar tanks i hagen

For en uke siden raidet politiet på New Zealand «Dotcom Mansion», tilholdsstedet til fildelingskongen Kim «Dotcom» Schmitz og hans medhjelpere i Megaupload.

Tanks på plenen
Onsdag lokal tid dukket det plutselig opp noe som lignet på en fullblods, militær tanks i hagen utenfor eiendommen til 142 millioner kroner.

Heldigvis var tanksen bare av den oppblåsbare typen. Det dreier seg om en modell av russernes T-72. Slike liksom-tanks ble brukt i stor utstrekning i forbindelse med NATO-øvelser under den kalde krigen.

Fullt lovlig
«Ballongene» er fullt lovlige, og skal være relativt lette å få tak i via nettet.

Hva Megaupload/Dotcom-medarbeiderne som ennå ikke er arrestert mener å signalisere med tanksen, er uklart. Uansett kan det se ut som de vil forsvare seg med nær sagt alle midler…

Øker i omfang
I mens øker saken i omfang. I tillegg til medvirkning til ulovlig fildelig er Kim Dotcom og hans medhjelpere Finn Batato, Mathias Ortmann og Bram van der Kolk mistenkt både for pengeutpressing, hvitvasking, ulovlig våpenbesittelse og dokumentfalsk.

Politiet har så langt funnet tre pass som tilhører Dotcom – alle med ulike navn. Kim Dotcom heter opprinnelig Kim Schmitz, men opptrer også under navnene Kimble og Kim Tim Vestor.

Han har adresse både i Tyskland (der han er født), Hong Kong og New Zealand.

Frykter flukt
Dommeren David McNaughton på New Zealand har så langt nektet å innvilge Dotcom løslatelse mot kausjon.

Årsaken er at han mener det er stor fare for han flykter, for eksempel til Tyskland. Dotcom disponerte inntil arrestasjonen eget privatfly, og har så langt ikke hatt problemer med å reise til og fra New Zealand uten å bli kontrollert.

Venter på utlevering
Batato og van der Kolk har allerede sluppet ut mot kausjon, og advokaten til Ortmann mener at det er gode sjanser for at også han blir satt på frifot fram til en eventuell utlevering til USA.

Det er FBI som etterforsker saken, og arrestasjonene ble foretatt av newzealandsk politi på anmodning fra amerikanske myndigheter.

Kilder:
New Zeland Herald
Cnet.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse