Denne mannen er fotografert av bloggeren Leonid Petrov før landesorgen. Hadde det vært i dag, ville han ha ligget ytterst tynt an. Merk den «hemmelige» agenten i bakgrunnen...

Annonse


– Mobilbrukere er krigsforbrytere

Den 17. desember døde Nord-Koreas enehersker Kim Jong-il.

Absolutt landesorg
Sorgen – om den var ekte eller ikke – var stor. Folk gråt hemningsløst, i hvert fall på TV og offentlige steder.

Regjeringen, med nyutnevnte Kim Jong-un i spissen (Kim Jong-ils sønn, naturligvis), erklærte øyeblikkelig og absolutt landesorg i 100 dager.

Om mulig verre
Som om det meste ikke allerede var forbudt, ble det enda mer restriktivt nå.

Ett av de mange forbudene gjaldt mobiltelefon.

Brå slutt
Nå er det ikke så mange som har mobil i Nord-Korea. Og de privilegerte 700 000 av landets til sammen 24 millioner som har det, står trolig partiet nær.

Men om de skulle driste seg til å ta en samtale eller sende en melding i 100-dagersperioden, vil de trolig få en brå avslutning på partikarrieren.

Beinharde straffer
Kim Jong-un har nemlig erklært alle som bruker mobilen fram til midten av mars som krigsforbrytere.

Å ,være krigsforbryter i en demokrati er ille nok, og medfører ofte livstidssdom og i verste fall dødsstraff. Å være det i en 100 % autoritær kommuniststat som Nord-Korea er trolig enda verre.

Til turisten: Ikke bruk mobilen!
Så med andre ord: Skulle du være noe så usannsynlig som turist i Nord-Korea og ha klart å smugle med deg en ekstra mobil som tollerne ikke klarte å få kloa i ved grensepasseringen (alt teknologisk utstyr blir skrelt av deg – du får det forhåpentligvis tilbake ved avreise), så ikke bruk den.

Kilde:
Telegraph.co.uk

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse