Newzbins advokat David Harris (52) representerte sitt eget sleksp i retten. I tillegg var han svært ufin på Twitter.

Annonse


De erstatter Megaupload

Usenet-indekseringstjenesten Newzbin 2 gir opp USA-domenet sitt og flytter til .es.

Frykter USA

«Newzbin forlater den amerikanske Internett. Om et par uker vil vi slutte å bruke newzbin.com-domenet og flytte til newzbin2.es», lyder beskjeden fra administratorene.

Newzbin er tydeligvis nervøse etter de siste dagers aksjoner mot Megaupload, som rent teknisk er en helt annen løsning og som også ble brukt til privat såvel som offentlig. Alt på usenet derimot, eller nyhetsgrupper om du vil, er kun allment tilgjengelig.

– Vi beklager

«Vi beklager å måtte gjøre dette, men takket være idioter i den amerikanske regjeringen og MPA er en .com-adresse ikke lenger er levedyktig.

Annonse


I realiteten er det sånn at hvilket som helst domene som styres av den amerikanske regjeringens proxy, Verisign, ikke er levedyktig.»

Tar en Megaupload

Selv om tjenesten nå flytter til Spania og frykter angrep i kjølevannet av Megaupload-saken, betyr det ikke at de gir opp. De gjør det motsatte og skal lansere ikke bare en sikker VPN-tjeneste, men også en tjeneste som ligner på Megauploads.

Newzbin har nemlig planer om å lansere en tjeneste som gjør det mulig å lagre filer (døpt en cyberlocker), og dele dem privat (og allment?) med de personene du selv ønsker.

– Kritiserer Dotcom

Newzbin kritiserer i samme slengen Megaupload-sjef Kim Dotcom for å kaste bort pengen på rosa Cadicaller (og oppblåsbare tanks og giraffer) og stiller spørsmålstegn ved hvorfor han ikke brukte pengene på politikere og politi istedenfor.

Newzbin hevder tjenesten blir helt lovlig, men at de regner med å bli angrepet av «illeluktende innholds-elefanter».

Kilde:
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse