Elop og Ballmer er nok gode venner, Elop har nemlig tidligere jobbet for Microsoft. Nå er han Nokia-sjef og bruker Ballmers OS Windows Phone i sine nye mobiler.

Annonse


Han ga Nokia 1.5 milliarder kroner…

Nokia leverer bedre enn tredje kvartal i 2011, men dårligere enn i 2010. Selskapet har en lang vei å gå i et tøft marked.

Bedre enn tredje kvartal

Selskapet har presentert sine tall for fjerde kvartal 2011, og det er ikke overveldende positiv lesning. Om fjorårets tredje kvartal var kjipt for den en gang dominerende finske giganten, er fjerde kvartal depressiv i forhold til 2010.

Nokia endte fjoråret med litt over 10 milliarder euro (76 milliarder kroner) i netto salg, riktignok 11 prosent høyere enn tredje kvartal i fjor, men 21 prosent lavere enn i 2010.

Ned totalsett

Driftsresultatet økte med hele 90 prosent over tredje kvartal, trolig godt hjulpet av nedbemanning, men for hele året er det ned hele 56 prosent.

Kontantbeholdningen og de likviditeten (altså kjøpsevne) gikk også ned 1,4 milliarder euro (13 milliarder kroner) i løpet av året – ned 20 prosent.

Altså: ting går noe bedre enn tredje kvartal, men dårligere enn i 2010.

1 millioner solgte

Så hvordan går det med salget av mobilene? Det er per i dag solgt mer enn 1 millioner Lumia-mobiler med Windows Phone siden lanseringen for tre måneder siden i Europa og to måneder siden lanseringen i Statene.

Salget av de nye mobilene har ikke overraskende gått på bekosting av Nokias mobiler med Symbian, en plattformen som er død som iOS og Android-konkurrent:

«Som et resultat av endrede markedsforhold kombinert med økt satsing på Lumia, tror vi nå at vi vil selge færre Symbian-enheter enn vi tidligere har antatt», forklarer Nokia-sjef Stephen Elop.

Selskapet tror de går i balanse i i første kvartal i år.

Oppdatert, 13:45, 26.01.12:

Microsoft ga Nokia en god slump kontanter i fjerde kvartal 2011 for å adoptere Windows Phone-plattformen. 250 millioner dollar (1.5 milliarder kroner) for å være eksakt.

Les hele kvartalsrapporten (PDF).

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse