DSC01389

Annonse


Denne gjør 3DS mye bedre

Når man tar for seg de to konkurrerende håndholdte spillkonsollene fra Nintendo og Sony, nemlig 3DS og Vita, er det én ting som umiddelbart skiller dem: 3DS har kun en analog kontroller, Vita har to. To stikker gjør enorm forskjell, spesielt i actionspill som krever at du kontrollerer kameraet og synspunktet hver for seg, for eksempel.

Så her har Nintendo vært nødt til å gjøre noe, og løsningen er ikke akkurat sexy – men den fungerer.

Vakkert er det ikke
Et klumpete tillegg som pakker inn 3DSen, som legger til en ekstra stikke og to ekstra skulderknapper er det selskapets ingeniører klarte å komme med. Det ser ganske fælt ut, det passer designmessig ikke spesielt bra med den ellers elegante 3DSen, og den gjør hele konsollen langt større og mindre bærbar.

Inntrykket er tydelig – 3DS vil nok på sikt komme i en ny utgave som har begge stikkene innebygd på en mer gjennomtenkt måte. Inntil da er dette vi må klare oss med.

Saken er at Circle Pad Pro, som dingsen heter, faktisk er ganske behagelig i bruk.

DSC01383
(Ill.: Thomas Marynowski)

Alt du trenger å gjøre er å skru opp batterilokket med en mynt eller skrutrekker, og sette inn ett batteri. I følge Nintendo er det snakk om hundrevis av timer med levetid, så det er lenge til du bytter batteriet igjen.

Deretter setter du 3DSen inn. Det er ingen bevegelige deler her som skal justeres eller flyttes på, konsollen sklir rett inn i enheten.

Ulempen er at Circle Pad Pro dekker for minnekortet med spill og pekepennen. Så du må huske å sette inn spillet og ta ut pennen før du begynner å spille. Konsollen og den ekstra kontrolleren kommuniserer med hverandre via IR-porten på baksiden. Heldigvis dekker Circle Pad ikke for strømpluggen, så du kan fint sette inn laderen når som helst. Circle Pad har imidlertid ingen innebygde lade- eller dokkestasjon-funksjoner.

DSC01390
(Ill.: Thomas Marynowski)

Komfortabelt
Så selv om den gjør hele 3DSen større og tyngre, sitter det hele ganske godt i hånda. Den høyre stikken er omtrent like god som den på 3DS, men lite gran løsere. De ekstra skulderknappene føles også helt greit.

Det finnes ingen referanser til Circle Pad Pro i selve programvaren til 3DS, du må aktivere et spill for at det skal bli noe liv i tillegget. I vårt tilfelle er det Resident Evil Revelations vi har testet, og der går du inn i menyene og skrur på den ekstra kontrolleren.

Gjør forskjell
Vi har nå spilt det nye Resident Evil i mange timer med Circle Pad, og vi er faktisk ganske så fornøyd. Vi testet spillet uten tillegget, og det ble øyeblikkelig mye mer klønete uten to analoge stikker, selv om det fortsatt var spillbart. Det er ingen tvil om at innvirkningen på hvordan spillet kontrolleres er betydelig, og opplevelsen er mye bedre.

Det forandrer ikke det faktum at Circle Pad Pro ser fælt ut, og vi ville ikke bli sett med en sånn utendørs. Men spillopplevelsen, i spill som støtter det, er merkbart bedre.

Ingen spill skal for øvrig kreve Circle Pad.

Foreløpig får du Circle Pad Pro med i pakken til Resident Evil Revelations (anmeldelse er rundt hjørnet), som lanseres i morgen. Flere titler som støtter det er på vei, og vi er selvsagt spent på om Nintendo vil etter hvert vise frem et redesign av konsollen sin som inkorporerer en ekstra stikke.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse