iphone

Annonse


Bitre tall for Android-fansen

Etter Apples knallsterke rekordresultat hevder et analyseselskap at Apple ikke bare tjener haugevis med penger, men at de faktisk har større markedsandel i USA enn Android. Men det er ikke mye som skiller dem.

Utrolig resultat

Og det er litt av en prestasjon om det viser seg å stemme. Android-OS tilbys som kjent på mobiler fra en rekke produsenter og pris-segmenter, mens iPhone er det kun Apple som lager, inkludert iOS som kun brukes i Apples egne mobiler: 3GS, 4 og 4S.

At de nå derfor er større enn Android, selv om marginene er veldig små, er derfor overraskende til tross for det utrolige kvartalsresultatet.

– Større enn Android i USA

Men kvartalsresultatet avslørte at det er iPhone som er Apples pengemaskin, selv om nettbrettet iPad også gjør det bra og trolig vil gjøre det enda bedre, og kapre enda større markedsandeler de kommende månedene. Android har nemlig ikke funnet sin plass i nettbrett-markedet enda, men de kommer trolig sterkt tilbake.

Uansett, i fjerde kvartal, rekordkvartalet, solgte Apple 37 millioner iPhones i Statene. Det får analyseselskapet Kantar Worldpanel Comtech til å regne seg frem til at iPhone har en markedsandel på 44,9 prosent, mens Android har 44,8.

– Vokser kjappere enn Android

Kantar forklarer til Reuters at det er ikke bare i USA selskapet ser et svært godt iPhone-salg. Analyseselskapet overvåker nemlig ni land foruten USA (blant annet Storbritannia, Australia, Brasil og Mexico) og hevder at også i disse landene så øker salget av iPhones kjappere enn Android.

I Storbritannia stod iPhone for 34 prosent av smartmobil-salget i fjerde kvartal, det er en økning på 22 prosent i forhold til samme periode året tidligere.

Har neppe startet produksjonen

Og nå skal en Foxconn-ansatt ha røpet at iPhone 5 kommer allerede til sommeren, men Apple-ekspert John Gruber hos Daring Fireball tror ikke på ryktene – blant annet fordi han tror Apple fortsatt ikke vil øke skjermstørrelsen.

Uansett er vi enige med Gruber. Apple hadde (om de har planer om å produsere en iPhone 5 med 4″-panel i det hele tatt) aldri startet produksjonen så tidlig for så å lansere den om seks til sju måneder.

Selskapet er kjent for å gjøre endringer i siste liten og teste prototyper kort tid før produksjonsstart . Dette kan de fordi de likevel kan produsere store volum dagen etter – noe selskapet har mulighet til i Kina.

Kilder:
Reuters
IDG.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse