Disse musikkdingsene kan også hackes...

Annonse


– Hva? Justin Bieber nå igjen?

Vi hører stadig om sikkerhetshull i Windows, OS X, iOS, Office, Firefox og Internet Explorer.

Kan få tilgang
Men hull i musikknettverk er ikke akkurat hverdagskost.

Nå har det faktisk skjedd. Selskapet Sonos går nå ut og advarer sine brukere mot en feil som kan føre til at uvedkommende får tilgang til brukernavn og passord.

Feilen oppstår riktignok sjelden, og så langt har ikke Sonos fått rapport om at hacking av godtfolks musikknettverk virkelig har funnet sted.

Hva kan skje?
Og hva så, liksom? Betyr det at noen kan få kontroll over fjernkontrollen din, og velge Justin Bieber i stedet for Metallica?

Neppe.

Om det skulle bli et problem, gjelder det trolig bare helt integrerte strømmetjenester som Aupeo, Deezer og Stitcher, ikke Spotify, Wimp og Wolfgang’s Vault (egne kontoer).

Last ned for sikkerhets skyld
Det er etter alt å dømme også umulig å påvirke låtutvalget fra din egen harddisk. Penger kan de heller ikke stjele – alle Sonos-tjenester (med unntak av de to nevnte) er gratis når du først har kjøpt deg inn i systemet.

Sonos anbefaler alle å laste ned versjon 3.6.1. av Sonos-programvaren så snart som mulig. Så kan du føle deg trygg på at ikke Lady Gaga plutselig setter i gang kl. 04.30 på morgenen (Sonos har også vekke-funksjon).

Kilde:
E-post sendt ut til samtlige registrerte Sonos-brukere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse