DSC01301

Annonse


– Utviklerne velger Android

Utviklere av applikasjoner kommer til å gå over til Android, som vil bli det viktigste mobile OSet å programmere for innen 2013. Det mener analytikerne i Ovum, som har intervjuet over hundre utviklere over hele verden.

Følger markedet
iOS er fremdeles sett som det viktigste OSet av mange utviklere, men Androids relevanse vokser ekstremt raskt, og Google er i ferd med å overgå Apple når det gjelder popularitet. Ikke overraskende velger stadig flere utviklere å støtte den største plattformen.

Ovum påpeker likevel at majoriteten jobber med flere plattformer, og stadig færre utviklerne favoriserer bare ett OS.

Microsoft har potensiale
Undersøkelsen viser også at både Blackberry og Windows Phone vokser i popularitet blant utviklerne. Spesielt Microsoft har vært veldig imøtekommende i forhold til utviklere, og deres applikasjonsbutikk vokser raskt (den har nå passert 60.000 programmer). Utfordringen for Microsoft er å friste flere kunder til å kjøpe WP7-mobiler, mener Ovum.

Kilder:
Ovum
The Register

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse