Salget av Atom-CPUer gikk ned utrolige 57 prosent.

Annonse


Atom-krise for Intel

Intel kan melde at både omsetning og fortjeneste økte stort i fjerde kvartal 2011. Dette selv om PC-markedet har totalsett har stagnert.

Gledelige tall for Intel

Intel kan uansett melde at de økte fortjenesten med 11 prosent og dermed havnet på 3.5 milliarder dollar i fjorårets siste kvartal som avsluttes 31. desember.

Aksjene var mer verdt enn analytikerne hadde spådd: 0.68 dollar økning per aksje mot analytikernes spådom som var en vekst på 0.61 dollar.

Sliter mot ARM

Omsetningen økte også med 22 prosent til 13.9 milliarder dollar, men salget av Atom-CPUer som får hard konkurranse av ARM-plattformen som mange selskap nå bruker på nettbrett og mobiler, gikk ned med hele 57 prosent.

Det er intet mindre enn krise for selskapet og de er nødt til å få fotfeste i smartmobil og nettbrett-markedet fortere enn svint om de ønsker å henge med og være relevante i årene som kommer.

Atom ned, men selskapet øker salget

Likevel håper Intel på bedre tider i dette segmentet ved å gå inn i andre marked, deriblant det lukrative smartmobil-markedet, men er det for sent, det er det store spørsmålet.

Så selv om PC-markedet har stagnert, ser det ikke til å ha skadet Intels tall i særlig grad, i hvert fall ikke enda da de kan lene seg på tradisjonelle marked som fortsatt trenger produktene til selskapet. Omsetningen til PC-gruppen som selger brikker til bærbare og stasjonære økte faktisk med 17 prosent. Også servere-divisjonen økte med 8 prosent.

Kilde:
IDG.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse