Ballmer har et spennende OS i Windows 8 som ser ut til å skalere bra, men kommer det for sent til å ta igjen iOS og Android? Det er det alle nå lurer på.

Annonse


– I år blir Android mer populært enn Windows

Analyseselskapet Asymco mener å vite, med data fra Gartner (et annet analyseselskap) og Apple, at det i år kommer til å bli solgt fler Android-enheter enn Windows-lisenser.

Det er Horace Dediu fra Asymco som har kartlagt dataene og fulgt utviklingen i PC-markedet siden midten av 70-tallet.

Skremmende tanke for Microsoft

Det er sjokkerende lesning med tanke på hvor lenge Windows har vært mer eller mindre som standard å regne som operativsystem, men Microsoft har vært trege med å følge utviklingen og Android er nå større enn iOS som mobil-OS og Microsoft har ikke mer enn litt over 1 prosent av smart-mobil markedet.

Android er også et nettbrett-OS, en formfaktor som har blitt veldig populært de siste årene. Der er ikke engang Microsoft med på leken enda.

Dropper den stasjonære

Asymco mener at de kan gå gode for spådommen fordi de mener å vite at for kundene handler det ofte om å velge én formfaktor av tre alternativer: en smartmobil, et nettbrett eller en bærbar.

Det er når kundene får dette valget at det er nettbrettene og smart-mobilene som stikker av med seieren.

Usosialt med stasjonær?

Om Asymcos spådommer er i nærheten av å være riktige blir det enda mer spennende å se hvordan Microsofts nye OS, Windows 8, som fungerer både til nettbrett og stasjonære, kommer til å gjøre det i et marked som har forandret seg svært mye på kort tid.

Det handler nemlig ikke om å sitte foran en maskin i et annet rom, frakoblet fra resten av verden. Det handler om maskiner som ikke bare er tilkoblet nettet og på den måten er tilkoblet andre mennesker, men også formfaktorer som er lette å ta med seg og derfor bruke i alle slags sammenhenger.

Kilde:
IDG.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse