Tim Cook tapte i Japan, og er dømt til å betale Samsungs rettsutgifter.

Annonse


Apple med gigant-søksmål mot Samsung

Når Steve Jobs introduserte iPhone for første gang i januar 2007 var det ikke uten grunn at han sa «…and boy have we patented it».

Apple på krigsstien igjen

Og det var nok få som trodde at Apple ikke ville gå til motangrep om de mente noen misbrukte noen av patentene. Jobs var på ingen måte kjent for å spare på kruttet, og Apple har i så måte ikke endret seg etter gründerens bortgang.

For atter igjen er Apple på krigsstien og atter en gang er det Samsung som må svare for seg.

Detaljene ukjent

Apple mener nemlig at blant annet Samsungs Galaxy S II (les også: er dette Galaxy S III?), samt ni andre mobiler og fem nettbrett bryter selskapets patenter. Hvilke patenter det er snakk om vites enda ikke, men en anonym kilde hos Samsung bekrefter å ha mottatt søksmålene.

Annonse
Det ene søksmålet tar for seg de ti mobilene, mens de fem nettbrettene går under den andre klagen.

Vant i desember

Søksmålene er altså klaget inn i Tyskland og gjelder for Europa. Muligens også Tyskland fordi Apple fikk medhold i landet i desember noe som medførte at Samsung måtte gjøre mindre kosmetiske endringer på sitt nettbrett Galaxy Tab 10.1 som nå heter Galaxy Tab 10.1n.

Det er foreløpig ukjent, om Apple får medhold i retten vel og merke, om det vil ha innvirkning på salget av Samsungs produkter i Norge, men vi følger utviklingen.

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse