iPad 2-modellen 2,4 har 32 nm.-brikker som gir mye bedre batterilevetid.

Annonse


– iPad 3: fire kjerner, Retina Display og LTE

De siste måneders rykter og spekulasjoner blir mer og mer samkjørte.

– Fire kjerner, Retina og LTE

Retina Display og en ny fire kjerners CPU ser ut til å være felles for dem alle, og nå skal Bloomberg vite, uten å nevne noe om kilde selvsagt, at den kommer i mars med nevnte forbedringer og som nevnt. Apples nye CPU: A6.

Det er ikke første gang Bloomberg påstår å sitte på ekslusiv informasjon. Allerede i juni i fjor kunne ITavisen.no melde at samme publikasjon mente å vite at iPad 3 var underveis med Retina Display. Samme avis meldte forøvrig at iPhone 5 skulle lanseres i september 2011. Det slo som kjent ikke til. Det var iPhone 4S som kom 4. oktober.

Les også: Dette er de heteste iPad 3-ryktene.

Annonse


Foxconn har for alvor startet

Ifølge finansavisen skal Apples asiatiske produsenter nå for alvor ha startet produksjonen av tredje generasjons nettbrett fra Apple med fire-kjerners CPU, Retina Display og LTE.

Maks produksjon av brettet skal ifølge Bloomberg nås neste måned. Foxconn skal allerede nå ha døgn-kontinuerlig produksjon av nettbrettet.

LTE – en strømsluker?

Den gang ble også Retina Display nevnt i sammen med iPad 3. Nytt denne gang er at også LTE (også kalt 4G) er med i spekulasjonene.

Apple har tidligere sagt nei takk til LTE i iPhone, 4S manglet den kjappere data-forbindelsen. Apple argumenterer for at det sluker batteriet og har derfor valgt å vente til LTE-brikkene blir mer strøm-effektive.

iPad får LTE før iPhone

iPad har jo selvsagt plass til et mye større batteri og det er derfor ikke usannsynlig at iPad 3 får LTE.

Da øker også sjansen for at iPhone 5 også får LTE om Apple har klart å gjøre brikkesettene strøm-effektive nok. Det ville uansett vært lite vanlig for Apple å tilby LTE på ett produkt, men utelate det fra et annet.

– Imponerende panel

«Den nye skjermen er i stand til høyere oppløsning enn dagens iPad, med flere piksler på skjermen enn noen HD-TV», skal den anonyme kilden ha fortalt Bloomberg.

Og utdyper: «Pikslene er små nok til å gjøre at bildene nesten ser ut som trykt materiale.»

Kilde:
Bloomberg

Annonse