Google+ er nå dypt integrert i Google-søk. Det får konkurrentene til å se rødt og FTC til å reagere.

Annonse


– Gransker Google+

Det amerikanske handelskammeret FTC (Federal Trade Commission) skal undersøke Google for brudd på konkurranselovgivningen for også å gjelde Google+. Det melder to anonyme kilder til Bloomberg.

Undersøkes for misbruk av monopol

Google har som kjent et tilnærmet monopol på søk, men har kommet sent inn som Facebook og Twitter-konkurrent. Det håper nå selskapet å gjøre noe med med «Search, Plus Your World»-strategien som i langt større grad markedsfører Google+ eksklusivt i søkeresultatene.

Faktisk har FTC allerede før lanseringen av «Search, Plus Your World», undersøkt selskapets måte å gjøre forretninger på og de mistenkes også for å ufine forretningsmetoder i Kenya.

Kritiseres av Twitter

Så nå utvider altså FTC granskingen sin for også å gjelde Google+-implementeringen i Google-søk, skal vi tro Bloombergs kilder.

Annonse


Fra før av har selskapet blitt sterkt kritisert av Twitter som mener søkegigantens strategi er å misbruke sitt monopol og gir urettferdig stor oppmerksomhet til sitt eget, nye produkt. Det kunne ITavisen melde onsdag forrige uke.

Undersøker Android

Det er ikke bare søk er under lupen til det amerikanske handelskammeret. FTC skal nemlig også undersøke om Googles mobil-OS Android misbrukes for å stoppe mulig konkurranse fra andre utviklere.

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse