Amazons Kindle er ikke bare for store forlag og kjente forfattere. Hvem som helst kan publisere. Nå blir det enda enklere.

Annonse


Lag dine egne e-bøker

Har du en forfatter i magen?

Konverterer det meste
Da kan løsningen være KindleGen, Amazons nye programvare.

Det dreier seg om et svært enkelt kommandolinje-program som konverterer fra en rekke kjente formater (for eksempel Word, HTML, XHTML og EPUB) til Kindle-vennlig format.

Enkel gjør det selv-løsning
Det betyr at du kan skrive boka i det formatet du vil, og så lage en Kindle-versjon i etterkant. Det er fritt fram å legge bøkene sine ut for salg, selv om man ikke har kontrakt med et forlag.

Annonse
Amazon stiller til rådighet en egen selv-publiseringsløsning kalt KDP (Kindle Direct Publishing). Om du lurer på hvor mye penger du kan tjene på det, finner du Amazons royalty-regler HER.

– Bruk vårt program
Amazon anbefaler folk – enten de er forfattere/forlag eller bare skal ha et privat dokument over på sine Kindle lesebrett – å bruke KindleGen framfor annen programvare der ute. Dette på grunn av at formatet endrer seg i takt med oppdateringer.

Selv om gamle Kindle-filer (.azw) kan leses på nye Kindle-brett, støtter disse ikke grafikk, bilder og illustrasjoner på samme måte som den siste versjonen, kalt KF8.

Tegneserier og snakkebobler
Dette formatet gir blant annet mulighet for «levende» materiale gjennom HTML5 og CSS.

Du har også støtte for tegneserier gjennom Kindle Panel View og snakkebobler gjennom Kindle Text Pop Up.

Alt på ett brett
Det finnes som kjent mange løsninger for å overføre e-bøker fra ett format til et annet. Akkurat som det finnes løsninger for å fjerne kopisikringen, slik at man kan konvertere.

Svært mange foretrekker jo å lese bøkene (også de som er kjøpt andre steder enn hos Amazon.com) sine på en «ekte» Kindle framfor iPad eller andre nett/lesebrett.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse