Israelske hackere sier de sitter på kortinformasjon fra en rekke saudiarabiske nettbutikker.

Annonse


– Motangrepet er i gang

Mandag skrev ITavisen om den israelske viseutenriksministeren Danny Ayalon, som sverget hevn over den saudiarabiske hackeren OxOmar.

«Nyttårsgave til verden»
Hackeren ranet forrige helg til seg rundt 6000 kredittkortopplysninger fra en rekke israelske nettbutikker og tjenesteytere, blant annet det store sportnettstedet One.co.il.

Hackingen fulgte i kjølvannet av en aksjon der en gruppe som kaller seg Group XP hevdet å ha skaffet seg tilgang til 400 000 israelske kredittkort, noe de beskrev som «en nyttårsgave til verden».

Dette hacket er ikke bekreftet, og ble ifølge hackerne forsøkt dysset ned som følge av en «sionistisk sammensvergelse».

Annonse


– Dette er mine opplysninger
Nå ser det ut til at israelske hackere har tatt ministeren på ordet.

Ifølge den israelske nettavisen Ynetnews.com har en israelsk hackergruppe nå skaffet seg tilgang til informasjon om en rekke saudiarabiske korteiere.

Som en av sine kilder siterer nettstedet saudiaraberen «Mohammad», som bekrefter at opplysningene avisas journalist leser opp for ham virkelig tilhører ham.

– Dett er mitt navn og mine detaljer om min person. Men jeg vet ikke noe om noen kredittkortlekkasje. Ingen fortalte meg noe, sier han.

– Alle er trygge
På saudiarabisk side blir imiderltid historien tilbakevist. Generalsekretær Talaat Hafez i Saudi-Arabias bankforening sier til den saudiarabiske avisen Sabq.org at han slett ikke har hørt om noe angrep.

– Det er ingen grunn til å bekymre seg. Den finansielle informasjonen om våre kunder er trygg, sier Hafez, ifølge Huffington Post.

– Venter på riktig øyeblikk
De israelske hackerne står imidlertid på sitt.

– Vi sitter på tusenvis av lister som inneholder personlige detaljer om borgere av den arabiske staten, i tillegg til kredittkortopplysninger om de samme borgerne. Inntil videre sitter vi på informasjonen, i påvente av det riktige øyeblikket å publisere den, sier de til Ynetnews.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse