DSC01361

Annonse


– iPhone inspirerte oss

Microsofts ingeniører er uvanlig ærlige i et ferskt intervju i New York Times.

Avisen har snakket med en rekke av selskapets utviklere som har stått bak flotte Windows Phone 7, et operativsystem som definitivt utmerker seg med sin visuelle stil.

Joe Belfiore er en av mennene som har oversikt over hele designprosessen, og han sier rett ut at det var iPhone som inspirerte selskapet til å tenke grundig gjennom smarttelefon-satsningen.

En ny start
Belfiore sier at Apple endret bransjen ved å tilby løsninger som var både unike og attraktive for brukerne, og Microsoft ville svare med noe som kunne konkurrere, men samtidig ikke lignet.

Annonse


Som kjent hadde Microsoft et fullt fungerende telefon-OS, Windows Mobile, men med sitt veldig klønete grensesnitt var det lite attraktivt for forbrukere.

I desember 2008 kom gjennombruddet. Etter et syv timer langt møte ble Microsofts mobilgruppe enig om at Windows Mobile kunne ikke reddes, og man måtte starte helt på nytt.

Rent og tydelig
Deretter ble det ansatt en rekke nye mennesker, og tidlig i 2009 ble de første prototypene designet. Inspirasjonen ble hentet fra blant annet skilt på flyplasser, med sine tydelige former, klar skrift og lettforståelige ikoner. Alt dette ble etter hvert til Metro-grensesnittet vi kjenner i dag.

Samtidig ble det utarbeidet strenge krav til maskinvareprodusenter, som sørget for at programvaren og håndsettene jobbet bra sammen.

Resten er historie, men det er ingen hemmelighet at salget har hittil ikke tatt helt av.

Les hele artikkelen her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse