Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Israels viseutenriksminister Danny Aylon truer med å svare på kredittkorthacking med betydelige hardere midler. (Ill.: Al Jazeera)

Vil hevne hacking

– Må behandles som terror, sier Israel.

I helga ble sensitive opplysninger om rundt 6000 israelske kredittkort lagt ut på nettet. Hackeren bak eksponeringen skal være en saudiaraber bosatt i Mexico.

– Brudd på suvereniteten
Reaksjonen fra Israel lot ikke vente på seg.

– Dette er et brudd på suvereniteten på linje med en terroraksjon, og må behandles deretter, sier viseutenriksminister Danny Ayalon.

– Ingen vil være immun
Motivet for hackingen synes uklart, men det er likevel et faktum at krefter som vanligvis oppfattes som fiender av Israel jubler over det som har skjedd.

-Israel har evne til aktivt å ramme de som prøver å skade oss. Ingen organisasjon eller hacker vil være immun mot gjengjeldelse, fortsatte Aylon i en tale like etter at innbruddet ble kjent.

Kan ordne opp selv
Hackeren bak innbruddet bruker kallenavnet OxOmar, og skal være en 19 år gammel saudiaraber mann bosatt i Mexico.

Israel har så langt ikke bedt Mexicos regjering om hjelp, men det er ikke gitt at de vil gjøre dette. Landets etterretningstjeneste Mossad har lang tradisjon for å ordne opp på egenhånd, uten å be om tillatelse fra landet der målene befinner seg.

– Bruk alle tilgjengelige midler
Den palestinske, islamistiske organisasjonen Hamas oppfordrer nå arabiske hackere til ikke å la seg skremme av truslene.

– Vi oppfordrer arabisk ungdom til å ignoreredisse feige israelske truslene og til å bruke alle tilgjengelige midler i den virtuelle verden for å svare på israelske forbrytelser, heter det fra den kanten.

Kilder:
Reuters/Huffington Post
Daily Mail
Al Jazeera

Stikkord: cyberkrig, hacking