Israels viseutenriksminister Danny Aylon truer med å svare på kredittkorthacking med betydelige hardere midler.

Annonse


Vil hevne hacking

I helga ble sensitive opplysninger om rundt 6000 israelske kredittkort lagt ut på nettet. Hackeren bak eksponeringen skal være en saudiaraber bosatt i Mexico.

– Brudd på suvereniteten
Reaksjonen fra Israel lot ikke vente på seg.

– Dette er et brudd på suvereniteten på linje med en terroraksjon, og må behandles deretter, sier viseutenriksminister Danny Ayalon.

– Ingen vil være immun
Motivet for hackingen synes uklart, men det er likevel et faktum at krefter som vanligvis oppfattes som fiender av Israel jubler over det som har skjedd.

Annonse


-Israel har evne til aktivt å ramme de som prøver å skade oss. Ingen organisasjon eller hacker vil være immun mot gjengjeldelse, fortsatte Aylon i en tale like etter at innbruddet ble kjent.

Kan ordne opp selv
Hackeren bak innbruddet bruker kallenavnet OxOmar, og skal være en 19 år gammel saudiaraber mann bosatt i Mexico.

Israel har så langt ikke bedt Mexicos regjering om hjelp, men det er ikke gitt at de vil gjøre dette. Landets etterretningstjeneste Mossad har lang tradisjon for å ordne opp på egenhånd, uten å be om tillatelse fra landet der målene befinner seg.

– Bruk alle tilgjengelige midler
Den palestinske, islamistiske organisasjonen Hamas oppfordrer nå arabiske hackere til ikke å la seg skremme av truslene.

– Vi oppfordrer arabisk ungdom til å ignoreredisse feige israelske truslene og til å bruke alle tilgjengelige midler i den virtuelle verden for å svare på israelske forbrytelser, heter det fra den kanten.

Kilder:
Reuters/Huffington Post
Daily Mail
Al Jazeera

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse