5444.PC-Settings-1_436B2120

Annonse


Så lett fikser man Windows 8

Windows 8 blir kjempelett å resette til fabrikkinnstillinger, akkurat som de fleste andre teknologiprodukter er i disse dager. I likhet med smarttelefoner, for eksempel, som bare trenger noen enkle menyvalg for å slette alle innstillinger og personlige filer, blir det veldig brukervennlig å få det til i Windows 8. Spesielt hvis operativsystemet skulle få problemer eller bli ustabilt.

Opprydding
Den ene funksjonen lar deg «oppfriske» operativsystemet. Om det er problemer med OSet, velger man denne, og Windows reinstallerer automatisk. Det innebærer at alle dine oppsett og innstillinger blir automatisk lagret og tatt vare på, og det samme skjer med dine personlige filer.

Alle førsteparts Metro-applikasjoner blir også tatt vare på, men prosessen sletter alle tradisjonelle tredjepartsprogrammer. I følge Microsoft er det nettopp disse som kan være kilden til problemer, spesielt i Windows 8, der selskapet har mindre kontroll på hva som installeres i «desktop»-versjonen av OSet, mens Metro-applikasjoner blir tettere kontrollert.

7585.PC-Settings-2_5CD3245A
(Ill.: Microsoft)

Det vil imidlertid være mulig å lagre et «image» av alle dine tredjepartsapplikasjoner manuelt, og gå tilbake til et slikt i etterkant.

Annonse


En ny start
Hvis du vil slette absolutt alle personlige data, applikasjoner og innstillinger, vil det også være like enkelt. Et eget valg sletter alt og installerer Windows 8 på nytt, og her skjer også alt automatisk. Det er dette valget Microsoft anbefaler hvis man skal for eksempel gi fra seg PCen, og vil være på den sikre siden når det gjelder personlige data.

Kilde:
Microsoft

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse