Å sende opp en satellitt som denne er i dag fullt mulig for en amatør. Dermed kan vi få et alternativt Internett som ikke kan kontrolleres.

Annonse


Vil sende opp egne satellitter

SOPA-lovforslaget i USA og og andre forsøk på å kontrollere nettet skremmer hackere og hobbypirater verden over.

Vil sikre uavhengig nett
Nå vil den tradisjonsrike tyske hacker-klubben Chaos Computer Club sikre at nettet fortsatt blir fritt og uavhengig av myndigheter og næringsinteresser.

De vil rett og slett skyte opp sine egne satellitter.

Fritt fram i rommet
Utenfor jordas atmosfære er det nemlig fritt fram. Nasjonalstater står maktesløse dersom noen sender signaler ned til deres territorium fra verdensrommet.

Annonse


På den annen side kan de samme landene uten å risikere sanksjoner fra FN eller andre skyte ned satellittene, dersom de har teknologi til det.

Fullt mulig
Det høres kanskje usannsynlig ut at en haug med dataamatører vil klare noe som lenge var forbeholdt teleselskaper og andre profesjonelle, pengesterke aktører.

Men flere amatører har allerede sine satellitter i bane rundt Jorden, og kostnadene er ikke mer avskrekkende enn at Chaos Computer Club regner med de vil kunne betale dem med donasjoner fra likesinnede.

Månen neste
Når de har fått et alternativt, fritt Internett på plass og dermed gitt fingeren både til SOPA og åndsverkloven, vil de gå videre med en egenfinansiert månelanding.

– Målet er å komme tilbake dit vi var på 1970-tallet. Hackere finner det støtende at vi hadde teknologi før mange av oss ble født og siden ikke har vendt tilbake, sier hacktivisten Nick Farr til BBC.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse