Tim Cook tapte i Japan, og er dømt til å betale Samsungs rettsutgifter.

Annonse


Apple må vedkjenne «hemmeligheter»

Husker du klonemakerselskapet Psystar? Nå har Apple tapt kampen om å klassifisere offentlig tilgjengelig informasjon som bedriftshemmeligheter.

Tapte mot Apple

Det amerikanske selskapet fikk Apple til å se rødt når de startet å selge vanlige Intel-datamaskiner med OS X ferdiginstallert, men de tapte rettsaken mot Apple og måtte legge ned produksjonen av klone-maskinene.

De endte til slutt opp med å selge t-skjorter og senere Linux-PCer.

Nekter å vedkjenne seg offentlig informasjon

En dommer har nå, lenge etter at man skulle trodd saken var ferdig for lenge siden, bestemt at Apple ikke kan holde tilbake allerede offentlig tilgjengelig informasjon om hvordan flere kjernefunksjoner i OS X fungerer:

Annonse


– Apple kan ikke be en domstol om å holde tilbake informasjon utelukkende for å unngå å bekrefte at offentlig tilgjengelige kilder hadde rett, forklarer dommer William Alsup.

Krypteringinformasjon tilgjengelig for programmerere

Apple nekter altså ikke for at informasjonen er tilgjengelig på nett for alle å lese, men de vil av juridiske årsaker ikke offisielt vedkjenne seg at informasjonen er korrekt.

Eksemplene som ble brukt av Alsup var blant annet at Apples krypteringsnøkkel haiku er tilgjengelig for alle som kompilerer og kjører programvare på en MacBook Air og informasjon om operativsystemet er tilgjengelig i bok-format.

Kilde:
Bloomberg

Annonse