Slik ser nettsidene til sikkerhetsselskapet Stratfor ut nå i jula.

Annonse


Slik var hackernes «julehilsen»

Hackerne tar tydeligvis ikke juleferie.

Uønsket besøk
For selveste Julaften fikk nemlig sikkerhetsselskapet Stratfor (Strategic Forecasting) uønsket besøk.

Stratfor, som holder til i Austin, Texas, er kjent for å holde kundelisten sin strengt hemmelig. Ikke så rart, siden de driver med sikkerhetsrådgivning og aksjoner som går langt inn i det politiske og til og med militære område.

Det er likevel kjent at både det amerikanske forsvarsdepartementet, amerikansk politi og en rekke medieorganisasjoner er blant kundene.

Annonse
Anonymous eller ikke?
Folk som ga seg ut for å være assosiert med hacktivistene Anonymous la kort tid etter ut en Twitter-melding der de hevdet at de nå satt på kundelisten, inklusive kredittkortopplysninger.

Senere ble det lagt ut en melding på Pastebin der det ble benektet at Anonymous sto bak. (Se digi.no)

Stratfor sier imidlertid på sin side at det ikke er snakk om kunder, men abonnenter på deres sikkerhetsbulletin. De mener likevel det er grunn til å tro at abonnentlisten har blitt distribuert på nettet.

– Brukt til veldedighet
Kredittkortene skal de angivelig ha brukt til å gi penger til veldedighet i jula. Blant organisasjonene som skal ha fått penger er Røde Kors, CARE og Redd Barna.

Over en million dollar (om lag 5,9 millioner norske kroner) skal ha forsvunnet fra klientenes kontoer på denne måten.

Organisasjonene får likevel ingen glede av pengene, siden overføringene automatisk blir kjent ugyldige.

Stoppet alle servere
Det er imidlertid ikke bekreftet om dette virkelig har skjedd, men Stratfor oppfordrer nå sine abonnenter til å holde øye med bevegelser på kontoen.

Samtidig er Nettsiden deres er nå tatt ned, angivelig for «vedlikehold». De har også stoppet samtlige av sine servere, inklusive e-post.

Kilder:
BBC
Computerworld.com
RT.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse