En av de mange fantasifulle iTV-bildene der ute.

Annonse


– «iTV» blir 32- og 37-tommere

I hele høst har det gått rykter om at Apple kommer med egne TV-apparater med «alt» innebygget.

Noe helt nytt?
Ryktene startet etter at det i Walter Isaacsons autoriserte Steve Jobs-biografi heter at Jobs nå «endelig hadde knekket koden» når det gjelder TV.

Siden har spekulasjonene gått høyt om hva dette kan være for noe. En ordinær TV med Apples iTunes-avhengige mediespiller Apple TV innebygget? Eller noe helt nytt og revolusjonerende som vi aldri har sett før?

Ikke alene
Det første virker mest sannsynlig. Altså en ordinær TV-skjerm produsert av Sharp med nettforbindelse og enkle rutiner for kjøp av nettbasert innhold som film, TV-serier, musikk og spill.

Annonse


Dette vil Apple på ingen måte være alene om. De fleste dyrere TV-modeller fra store produsenter som Samsung, Panasonic og Sony er nå utstyrt med e rekke nettfunksjoner og nettbaserte tjenester.

– Samsung leverer elektronikken
Ifølge vanligvis godt informerte Digitimes.com vil Samsung levere innmaten og Sharp som tidligere meldt skjermene.

Det gjelder altså selve TV-delen. Det som skiller TV-en fra en ordinær del er det naturligvis Apple som står for.

Konkret betyr dette programvare, som trolig er en oppblåst variant av iOS med støtte for fjernkontroll og som i likhet med Apple Tv også kan styres via iPhone og iPad.

Små størrelser
Ifølge Digitimes kommer TV-en i to skjermstørrelser: 32 og 37 tommer. Vi snakker med andre ord ikke om skjermer for hjemmekinoentusiasten her.

Ifølge de samme kildene som Digitimes sitter på får ikke lanseringen av skjermene noen konsekvenser for Apple TV.

Denne vil fortsatt være tilgjengelig for de som har TV fra før, eller som ønsker større skjermer enn det Apple kan tilby.

Annonse