Tim Cook tapte i Japan, og er dømt til å betale Samsungs rettsutgifter.

Annonse


Apple vant

Det er nå kjent at HTC må stoppe importen av en rekke mobiler til USA.

Viktig seier for Apple

Det ble kjent etter at ITC (International Trade Commission) dømte til fordel for selskapet som hevder HTC har brukt flere av selskapets patenter uten lov.

ITC mener selskapets Android-mobiler bruker, i to tilfeller, patent #5,946,647. Det som nå skjer er at HTC må stoppe importen til USA av flere mobiler fra 19. april 2012. HTC får lov til å levere mobiler i garanti-saker frem til 19. desember 2013.

Import-forbud

Mobilene dette gjelder er mobiler med Android 2.x, som Sprint Evo 4G, Verizon Droid Incredible, AT&T Aria, og T-Mobile G2.

Annonse


Det blir interessant å se, etter denne seieren, om Apple også finner om 3x og 4x-versjonene av Android bruker en eller flere av selskapets patenter.

Det er verdt å merke seg at telefoner som allerede er i butikkene fortsatt kan selges, det er altså kun et importforbud.

Apple kan bli enda mer aggressive

Det er uansett en stor seier for Apple som nå i realiteten kan angripe en hvilken som helst produsent av Android-mobiler. Det er også ikke usannsynlig at de kommer til å utvide klagen sin til å gjelde alle Android OS fra 1.5 til ferske 4.0.

HTC mener likevel de enkelt kan omgå import-forbudet selv om patentet er veldig altomfattende («Et system og en metode fører til at en datamaskin oppdager og utfører handlinger på strukturer som er identifisert i datamaskindata») og ser ut til å gripe inn i kjernen av Android-OSet.

De mener de med enkelhet kan endre et lite grensesnitt-design ITC og Apple mener de har stjålet og dermed slippe unna import-forbudet, noe selskapet allerede har planer om.

Dette sier HTC

«Vi er fornøyd med at kommisjonen bekreftet dommerens opprinnelige avgjørelse på ‘721 og ‘983 patenter, og reverserte sin avgjørelse på ‘263 patent og delvis på ‘647 patent.

Vi er veldig fornøyd med den besluttsomhet og vi respekterer det. Imidlertid er ‘647 patent en liten UI erfaring og HTC vil fullstendig fjerne den fra alle våre telefoner snart», skriver HTC i en pressemelding.

Apple på sin side er svært ordknappe:

«Vi synes konkurranse er sunt, men konkurrentene bør lage sine egne originale teknologi, ikke stjele vår.»

Kilde:
The Verge
ITC-dokumentet (PDF)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse