En av de mange fantasifulle iTV-bildene der ute.

Annonse


– Slik skal Apple endre TV-bransjen

The Wall Street Journal, og spesielt avisens tekno-sjef, Walt Mossberg, har svært gode kontakter hos Apple.

Wall Street Journals Apple-kilder

Mossberg hadde et ganske så tett forhold til Steve Jobs og traff ham flere ganger gjennom årene. Også helt til det siste.

I en sak, dog ikke skrevet av Mossberg, hevder WSJ å vite at Apples toppsjefer har vært i samtaler med toppsjefer i TV-bransjen.

Skal ha snakket med TV-toppsjefer

Apple-sjefene skal ha presentert sin visjon for hva selskapet har planer om å gjøre og de skal ha snakket med toppsjefer i en rekke av de største media-selskapene.

Annonse


Apple jobber også, som tidligere ryktet, med å lage sin egen TV, men det stopper ikke der. Apple ønsker TV-strømming på alle sine iOS-produkter.

Innhold strømmet på alle iOS-enheter

Sjef for Apples nett-tjenester, Eddy Cue, skal ha snakket om Apples visjoner om å levere innhold på mobil, nettbrett og ikke minst selskapets mye omtalte, men aldri bekreftede TV.

I minst ett av møtene skal selskapet ha snakket om Kinect-lignende implementasjon i neste generasjon TVer. TVer som vil kunne ta i mot både stemme-kommandoer og gester. En annen unik funksjon skal være muligheten til å bruke iCloud som DVR.

-Jobs: – Jeg løste det endelig

Hvor nærme selskapet er å entre dette markedet er høyst uklart. De skal ha vært langt fra konkrete på møtene, selv om det kjente Jobs-sitatet i Walter Isaacson’s biografi om Apple-grunderen fikk alle til å tro at en Apple TV var rett rundt hjørnet («I finally cracked it»).

Det store spørsmålet er nå om Jobs rakk å godkjenne de endelige planene for et nytt TV-produkt før han døde, eller om Apples toppfolk fortsatt tester ut prototyper.

AirPlay en viktig brikke

Flere av samtalene skal ha blitt initiert av TV-bransjen selv for å holde seg oppdatert på Apples planer. Selv om Apple har vært lite konkrete, i hvert fall om fremtidige produkter, skal de ha snakket med TV-toppsjefene om mulighet for strømming av innhold.

F.eks. muligheten til å se innhold på en Apple TV for så å fortsette å se det samme innholdet på en iPhone eller en iPad. Dette er teknologi Apple allerede har implementert i iOS ved hjelp av AirPlay. Trolig er det AirPlay som blir å finne som kommunikasjonsprotokoll om Apple lanserer en egen TV med iOS.

Hvor lenge er TV en hobby for Apple?

Apple skal ha jobbet med mange Apple TV-prototyper i mange år. En TV som lett kan kunne styres med Apple andre produkter.

iPad og iPhone virker da som naturlige valg som fjernkontroller da de allerede kan brukes til å styre Apple TV, et produkt Jobs helt til det siste kalte en hobby for selskapet.

Kilde:
WSJ

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse