Googles nye søkeforside. Det vites ikke om BT også saksøker den nye verktøylinjen med snarveier til de mest brukte Google-tjeneste.

Annonse


– Google har stjålet «alt» fra oss

British Telecom saksøker Google for brudd på en haug patenter.

BT er pån igjen

Det er ikke første gang BT er på krigsstien og mener de har krav på en eller flere viktige patenter. I 2002 mente selskapet å ha patent på HTML-koden som gjør det mulig å lenke til en nettside.

En sak de ikke overraskende tapte.

Saksøker Google-søk

Årets patentstrid går på at BT har saksøkt Google i delstaten Delaware i USA for brudd på en rekke svært viktige patenter Google bruker blant annet i Android og flere tjenester. Google på sin side avfeier kravene fra det gamle britiske selskapet som ble etablert allerede i 1846.

Annonse


Blant annet mener selskapet at de har rettighetene til seks patenter som brukes i intet mindre enn følgende av Googles kjernevirksomheter: Google Search, Android, AdSense, Gmail, Google+, Google Docs, Google Music, og Google Maps.

Krever enorme summer av Google

Flere av patentene er ganske gamle, noen strekker helt tilbake til 1998. En av patentene BT mener å ha krav på (#6,397,040) er svært omfattende og et veldig generelt patent.

Dette patentet brukes i omtrent alle tjenester som bruker steds-lokasjonen til produktet for å levere mer eksakt informasjon til brukeren.

BT krever i noen av tilfellene trippel kompensasjon. Det er fortsatt uklart om saksmålet er på vei til Europa.

Kilde:
The Verge
Foss Patents

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse