Menyknappene nederst lyser opp etter behov.

Annonse


Dette er Prada-mobilen

Men jevne mellomrom dukker det opp mobiltelefoner for de mer motebevisste, disse har som regel ikke de mest avanserte spesifikasjonene, men legger særlig vekt på design, utseende og den fysiske følelsen.

Samarbeidet mellom LG og Prada er et eksempel på dette, det har hittil resultert i to modeller, og den første ble jo beryktet for å bruke en veldig iPhone-lignende design – før iPhone i det hele tatt ble vist frem.

Nå er det tid for runde tre, og den nyeste Prada-mobilen er faktisk temmelig lekker.

Kraftig nok
Igjen, spesifikasjonene på denne, i likhet med mange andre motemobiler, er ikke verdens råeste, men samtidig mer enn gode nok for de aller fleste.

Annonse


Menyene er elegante og fint gjennomtenkt.
(Ill.: Thomas Marynowski)

Det er for eksempel plass til en tokjerners-prosessor her, men bare på 1 GHz – noe tregere enn 1.5 GHz-råtassene som blir stadig mer standard på toppmodellene.

Lyssterkt
Skjermen er på respektable 4.3 tommer, og den bruker LGs NOVA-teknologi, som sørger for glimrende lysstyrke. Oppløsningen er på 800×480 piksler, igjen, ikke det råeste på markedet, men bra nok. NOVA-skjermen stiftet vi bekjentskap med på LGs Optimus Black, og Prada-telefonen skal være enda litt lysere.

Kameraet er godt, i alle fall hva oppløsningen angår, 8 megapiksler er fine greier, og det filmer også i 1080p.

Eleganse
Men det viktigste er jo designet. Det mest interessante her er blitt gjort med menyene, som har fått et minimalistisk, sort/hvitt skall, som fremstår som moderne og elegant. Det er Android 2.3 som ligger under, men LG lover at telefonen vil oppgraderes til versjon 4.0.

Det mest spesielle er at tredjepartsapplikasjoner, som jo gjerne har fargerike ikoner, vil konverteres til sort/hvite menyikoner, for at de ikke skal kræsje med det helhetlige designet. Det gjelder imidlertid bare hvis du lager snarveier på hjemmeskjermene.

DSC01285
(Ill.: Thomas Marynowski)

Telefonen føles veldig god og solid, ligger godt i hånden, og det er ikke noe dramatisk annerledes fra opplevelsen vi får her versus andre telefoner av tilsvarende størrelse. Forskjellen er kvalitetsfølelsen, det nøyaktige og fine designet.

Prada-mobilen er helt klart rettet for de som bryr seg om design og utseendet, det følger også med en del flott tilbehør, og det er hyggelig å se at mobilen samtidig er veldig kompetent når det er snakk om teknologi. Det har ofte vært problemet med tilsvarende designmobiler: Funksjonaliteten har måttet vike for utseendet.

LG Prada 3.0 kommer til Norge i månedsskiftet januar/februar, og vil koste ca. 5000 kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse