4s-14

Annonse


– Googles Siri kan komme i år

Det er bare et spørsmål om tid før Google lanserer noe som kan konkurrere med Apples Siri. Android har i dag ganske solide stemmestyringsfunksjoner, og mye av dette fungerer temmelig bra på vår Galaxy Nexus.

Google mangler likevel noe som kan måle seg med Siris «personlighet», og det ryktes at deres kommende prosjekt skal ta det hele et hakk lenger.

Star Trek-inspirert
Funksjonaliteten skal visstnok hete Majel, etter Majel Barrett. Barrett var kona til Star Treks skaper Gene Rodenberry, og spilte blant annet stemmen til diverse datamaskiner i alle Star Trek-serier (pluss en lang rekke andre roller).

Det er nettopp Enterprises datamaskin som skal være Googles inspirasjon, og Majel skal kunne holde en samtale gående med Android-brukere på en naturlig og intelligent måte.

Annonse


Kommer det i år?
Majel utvikles visstnok hos den hemmelige Google X-avdelingen, der det etter sigende arbeides døgnet rundt for å få produktet ferdigstilt. Og ryktene nevner mulig lansering allerede i år, før desember er over, selv om sjansen er stor for at Majel blir forsinket til januar.

Uansett er vi spent på hva funksjonaliteten er god for, og gleder oss til å høre mer.

Kilde:
Android and Me

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse