Dette er iPad 2. Kommer 3-ern 24. februar?

Annonse


– Kindle Fire stjeler iPad-kunder

Analyseselskapet Canaccord Genuity tror Apple kommer til å tape iPad-kunder til Amazon.

Amazon entrer nettbrett-krigen

Amazon har en svært aggressiv prisstrategi. Deres mye modifiserte Android-nettbrett, Kindle Fire, som kun er tilgjengelig i Statene, er priset til 199 dollar. Det er godt under iPad 2 som koster 399 dollar for modellen med 16GB minne og WiFi (ikke 3G).

Analyseselskapet tror Amazon kommer til å kapre mange kunder som tidligere hadde gått for en iPad i fjerde kvartal i år. Vi tipper pris har mye med dette å gjøre og at Amazon er en gigantisk nettbutikk og ledende på salg av e-bøker.

Reddes av iPhones

Likevel kommer ikke Apple til å stupe. Dette fordi selskapet kommer til å selge mange iPhones ifølge samme rapport.

Annonse


Selskapet tror Apple kommer til å selge 1.5 millioner fler iPhones inneværende kvartal (altså fjerde kvartal som avsluttes i desember), mens iPad-salget er justert fra 14 til 13 millioner solgte.

– Amazon nummer to i år

Det er dog ikke bare konkurrentene som gjør at analytikerne nedjusterer tallet litt, for mange venter at Apple skal lansere en ny iPad tidlig neste år og derfor velger mange å vente.

Michael Walkley fra Canaccord Genuity tror Amazon allerede i år kaprer andreplassen som nettbrett-produsent med en markedsandel på 13.3 prosent før vi ser 2012 på kalenderen.

Økende iPhone-salg

Det er likevel milevis fra Apple som har en markedsandel i USA på over 80 prosent i tredje kvartal i år.

Man forventer altså at iPhone-salget øker, mer spesifikt fra 29 millioner enheter til 30.5 millioner enheter i fjerde kvartal, dette ikke minst fordi man forventer at iPhone snart lanseres i Russland, Brasil og Kina.

Kilde:
AppleInsider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse