Tim Cook tapte i Japan, og er dømt til å betale Samsungs rettsutgifter.

Annonse


Hemmelige Apple-dokument avslørt

Det står mye på spill for Apple og Samsung. De to selskapene gjør derfor alt for å holde informasjon som fremkommer i rettsaken hemmelig.

Detaljer lekket

Og i stor grad lykkes nok de i dette, det har tross alt ikke lekket noe før nå. For nå har det dukket opp et par interessante detaljer fra den pågående rettstvisten som i grove trekk går på at Apple mener Samsung kopierer fra iPad og iPhones.

Ikke bare maskinvare-design, men også elementære brukergrensesnitt-design.

Journalist fikk tilgang

Dokumentene er konfidensielle, men ble lagt ut på nett for personer med tilgang til saken. Dessverre for de to partene fikk en journalist tilgang til dem.

Annonse


Dokumentene røper ingen tekniske hemmeligheter fra noen av selskapene, men inneholder Apples analyse av smartmobil-markedet og minst ett sitat fra Samsung.

– Samsung ingen trussel

I dokumentet siterer blant annet dommer Lucy Koh en undersøkelese utført av Apple som konkluderer med at Samsung er en liten trussel:

«Våre studier viser at det finnes en veldig liten risiko for at eksisterende Apple-kunder skifter til Samsungs mobiltelefoner.»

Bruker Apples suksess som argument

Ifølge samme undersøkelse fremkommer det ifølge Apples undersøkelse at Samsungs tilstedeværelse som mobil-produsent går utover salget til andre Android-mobil-produsenter, og ikke Apples salg av iPhones.

Utrolig nok brukte Samsung samme argument, mot Apple: «Om Samsungs produkter utsettes for salgsforbud hadde ikke Apple klart å håndtere den store etterspørselen etter smartmobiler».

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse