Apple-sjef Tim Cook.

Annonse


Apple lover å fjerne Carrier IQ

I går ble det avslørt, og ITavisen.no kunne meddele, at flere mobilprodusenter i samarbeid med teleoperatører, i hvert fall i utlandet, bruker selskapet Carrier IQ til å hente ut persondata.

Alvorlig sak

Saken har kommet som en bombe på bransjen, men her i Norge lover både Telenor og NetCom at de ikke bruker tjenesten, men at tjenesten likevel kan være installert på mobiler solgt her i landet eller i utlandet.

Les alt om dette hos Digi.no.

Nå uttaler Apple seg om saken etter at det ble kjent at Carrier IQ har vært en del av iOS siden versjon 3.2.

Annonse


Dette sier Apple

Nå lover dog Apple å slette Carrier IQ i en fremtidig oppdatering av selskapets mobil-OS. Apple innrømmer altså at de har brukt systemet tidligere, men kun til diagnosering og ikke for å overvåke sine kunder:

«Vi stoppet å støtte Carrier IQ i iOS 5 i de fleste av våre produkter og vil fjerne det helt i en fremtidig programvareoppdatering. Med alle diagnostiske data som sendes til Apple må kunden aktivt velge å dele denne informasjonen og hvis de gjør det blir dataene sendt anonymt og kryptert og inkluderer ikke noen personlige opplysninger.

Vi har aldri registrert tastetrykk, beskjeder eller annen personlig informasjon for diagnostiske data, og har ingen planer om å noen gang gjøre det.»

Kilde:
All Things D

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse