Gratisvaren Voodoo Simple CarrierIQ Detector avslører Carrier IQ på din Android-telefon. Men om du vil fjerne den eller sette den ut av spill, må du betale.

Annonse


Android-løsningen er her

I går skrev vi om Carrier IQ, som er installert på over 140 millioner telefoner over hele verden.

Muligens også i Norge, selv om både Telenor og NetCom slår kategorisk at de bruker verken Carrier IQ eller annen spionvare for å følge med på hva kundene gjør.

Rask Android-løsning
I gårsdagens artikkel beskrev vi hvordan man stopper utsendingen av diagnosedata fra iOS-telefoner (Windows-telefoner er i følge Microsoft-utvikleren Joe Belfiore ikke berørt).

Det tok imidlertid ikke lang tid før det dukket opp et par løsninger også for Android.

Annonse


Bare noen timer etter at nyheten om Carrier IQ sprakk lå det på Android Market to ferske apper som henholdsvis avdekker og fjerner Carrier IQ.

Se om den ligger der
Voodoo Simple CarrierIQ Detector ble utviklet av Francois Simond. Ved hjelp av denne appen kan du enkelt se om Carrier IQ er installert på din telefon, og om den er aktiv.

Men om programvaren ligger der og snoker på deg, hjelper det jo lite å bare vite det.

Og denne fjerner den
Logging Checker fikser den biten, vel å merke om du betaler. Bak denne appen står Trevor Eckhardt, mannen som først avdekket hva Carrier IQ egentlig gjør, og hva den i verste fall kan gjøre.

Ifølge Echardt kan Carrier IQ brukes som den keylogger. Det vil si at alt du gjør på telefonen vil bli registrert og sendt videre.

Kamuflert spion
Carier IQ-selskapet benekter selv at noe skummelt skjer.

Det er likevel mange som er bekymret for at et verktøy som brukes til å innsamle data om mobilbrukeres aktiviteter er kamuflert som en uskyldig diagnosefunksjon.

Kilder:
The Next Web
Engadget.com
Redmondpie.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse