Det blir spennende fremover. Bærbare blir slankere og varer lengre før batteriet tar kvelden. Samtidig kommer det mange flere nettbrett grunnet Windows 8.

Annonse


Er det slik de skal ta rotta på Apple?

Kilder Digitimes har vært i kontakt med mener å vite at ARM-versjonen av Windows 8 er ferdigutviklet i slutten av 2012.

Kompakte formfaktorer med Windows 8

Men det er ikke før sommeren 2013 at maskiner med ARM-plattformen skal leveres med det nye OSet. De samme kildene mener også å vite at de som satser på ARM, satser spesielt på Windows 8 for samme plattform.

Dette ikke minst fordi de håper at Windows 8 skal bli deres innpass på nettbrett og bærbar-markedet, spesielt førstnevnte har et enormt vekstpotensiale.

Mer ARM

Nvidia såvel som Qualcomm har i den siste tiden kommet med nye versjoner av sine ARM-baserte CPUer.

Annonse


Og Asustek Computer og Lenovo samarbeider med ARM og håper altså å levere maskiner med Windows 8 i juni 2013, med håp om at plattformen ser en god økning i brukermasse i 2014.

Dette svarer Intel med

Om det viser seg at disse, og fremtidige ARM-design fungerer bra i kombinasjon med Windows 8 hva angår ytelse og batterilevetid har Intel grunn til å være på vakt.

Men selskapet har sine egne produkter å kontre med, nemlig kommende 22nm Ivy Bridge CPUer som bruker mindre strøm enn forrige generasjon, samt har bedre ytelse og bedre sikkerhet.

Kilde:
Digitimes

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse