smartphone-app-marketshare

Annonse


Dette er smartmobil-kongene

71 prosent av alle amerikanere med en smartmobil bruker Google Android eller Apple iOS. Det fremkommer av Nielsens tredje kvartalstall.

Over halvparten velger en smartmobil

Og 44 prosent av alle som har et mobil-abonnement i Statene har en smartmobil, en type mobil som har vokst voldtsomt i populæritet de siste par årene og som om ikke lenge blir den dominerende kommunikasjons-måten å kommunisere på i farta.

Og trenden er økende. Av alle mobil-kjøp i USA var 56 prosent en smartmobil viser tall fra tredje kvartal, som er kvartalet Nielsen nå presenterer.

Android-OS mest utbredt

Så hvilket smartmobil-OS er det mest brukte?

Annonse


Det er uten tvil Googles Android-OS med 42 prosent av smartmobil-OS-markedet. Det er en plattform som finnes på svært mange av smart-mobilene der ute, mens iOS kun er å finne på Apples iPhone 3GS, iPhone 4 og iPhone 4S.

Apple mest populære enkeltprodusent

Apple er ikke overraskende den største enkel-produsenten av smartmobiler med 28 prosent av det totale smartmobil-salget i USA.

Android og iOS dominerer totalt når det kommer til app-nedlasting. I løpet av de siste 30 dagene var 83 prosent av alle apps lastet ned til en av disse to konkurrenrende plattformene.

Kilde:
Nielsen

smartphone-app-marketshare

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse