Et spennende mus-konsept. En mus med fler-berøring, lys og lyd og ikke minst med åpen programvare som kan tilpasse musa til alle behov. Blir den virkelighet? Det er opp til resten av nettet.

Annonse


Blir denne musa virkelighet?

På kickstarter.com har det dukket opp et helt spesielt mus-prosjekt.

Fremtidens design, nåtidens teknologi

For du har neppe sett en slik mus eller tastatur før. De trådløse produktene er laget av glass har fler-berøring og er helt trådløse. De har heller ingen bevegelige deler for en solid og ikke minst lekker konstruksjon.

Selv om det ser ut som produkter fra fremtiden brukes det kun teknologi som allerede er tilgjengelig for masse-produksjon. Et eksempel på dette er Lithium Polymer-batteriene.

Bruker IR-LED

For berøringen brukes teknologien Frustrated Total Internal Reflection (FTIR). FTIR er i hovedsak infrarøde LED-lys som i dette tilfellet er plassert i enden av musa.

Annonse


Når fingeren eller fingrene treffer glasset på musa reflekteres lyset bort og det kan leses av kameraet som er montert rett under berøringsområdet.

Lys, lyd og berøring

Det er taktile lyder og faktisk også lys, to funksjoner som kan skrus av og på etter brukers ønske. Et viktig poeng er at programvaren til tastaturet og musa er åpen kildekode slik at berøringen kan tilpasses den enkelte bruker og program.

Da er det bare opp til nettet om prosjektet får nok donasjoner til virkelig å sette igang.

Kilde:
kickstarter

Keyboard
Slik fungerer det.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse