Dersom politiet skulle mistenke deg for noe og har innhentet rettens tillatelse til å gå deg i sømmene, kan Facebook låse opp for dem. (Fotofikling: Per Ervland)

Annonse


Dette sier Facebook til politiet

Amerikanske medier gjør i dag et stort nummer av at Facebooks retningslinjer (pdf) når det gjelder politietterforskning er lekket på nett.

Har ligget ute siden januar
Bak lekkasjen skulle notoriske Anonymous stå.

Det viste seg imidlertid at nettrettighetsorganisajonen EFF (Electronic Frontier Foundation) la ut dokumentet for offentligheten allerede i januar i år. Der har det altså ligget i ti måneder uten at noen har tatt særlig notis av dem.

Heller ikke Facebook, som nok har levd best med at færrest mulig har vært oppmerksomme på at de faktisk kan lese det.

Annonse


De utleverer alt
Og hva inneholder så det famøse dokumentet?

For å gjøre en lang historie kort: Dersom politiet skulle mistenke deg for noe og har innhentet rettskjennelse, kommer Facebook til å utlevere både profilen og hele historikken din, sammen med samtlige bilder statusoppdateringer og 1:1-meldinger.

To typer «avtrykk»
Facebook opererer med to «avtrykk» av historikken din: Neoprint og Photoprint.

Mens Neoprint inneholder all tekst du har produsert, inneholder Photoprint alle bilder og videoer du har lagt ut eller lenket til.

Ikke slettet informasjon
Det høres ille ut. Men en trøst kan det jo være at Facebook ikke tar vare på eller utleverer informasjon du selv har slettet.

Dette gjelder både slettede statusoppdateringer, kommentarer du har lagt inn på andres vegger og slettet igjen samt endringer du har gjort i profilen din (sivilstatus, interesser etc.).

Det samme prinsippet gjelder bilder og video. Har du slettet noe, er det borte for alltid.

Det sier i hvert fall Facebook selv.

Fjernet personvern-klausul
Interessant nok hadde Facebook tidligere en klausul om at de verdsetter brukernes privatliv høyt, og at de gjør alt for å ivareta personvernet.

Av en eller annen grunn er denne klausulen utelatt i den siste versjonen av dokumentet, mens den var med i tidligere versjoner.

Kilde:
Techcrunch.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse