Du og familien kan sikkert få mye moro med Micsosoft/Samsungs pekebord. Til 100 000 får du med bein også.

Annonse


Dette bordet kan bli ditt

I januar skrev vi om Microsofts nettbord, Surface.

Koster flesk
Microsoft viste fram prøveversjoner lenge før det, og første gang vi så det var våren 2007.

Selv om en tidlig versjon av bordet faktisk var til salgs, er det først 2. generasjon som lanseres for alle og enhver. Det vil si de av oss som har 70 000 kroner å bruke på noe dekorativt (?) i stua som også fungerer som et gigantisk nettbrett.

Samarbeid mellom Samsung og Microsoft
Det er Samsung som produserer bordet/skjermen. Microsofts bidrag er operativsystemet, som er en variant av Windows som bokstavelig talt peker framover mot fingervennlige Windows 8.

Annonse


Bordet har tatt tre år å utvikle, og først nå er Samsung klare for å ta opp bestillinger.

Snakk med Lars!
Det lanseres foreløpig bare i 23 land, blant dem Norge, Sverige og Danmark (den komplette listen finner du HER). Og om du vil ha et, er det bare å kontakte Lars Sterten i Samsung Norge (mobil og e-postadresse på ovennevnte liste).

Stertsen opplyser til ITavisen at 40 tommersskjermen vil koste mellom 68 000 og 75 000 i Norge. Da er moms inkludert. Trenger du bordbeina i tillegg, må du ut med mellom 2500 og 3750 (også med moms).

– Vil du absolutt ha det, så…
– Dette er primært et produkt for bedriftsmarkedet. Jeg kan ikke umiddelbart se noe bruksområde for privatpersoner, bortsett fra de vanlige PC-funksjonene. Men om noen vil ha det til hjemmebruk, er det fullt mulig å få kjøpt, sier Sterten.

Ved nærmere ettertanke kan han likevel se at folk flest kan få mye moro med PixelSense-teknologien, som gjenkjenner hender, mobiltelefoner og andre kroppsdeler/gjenstander som nærmer seg skjermen.

– Det er egentlig bare fantasien som setter grenser, sier Samsung-representanten.

Kilder:

Akihabaranews.com

Techfever.net

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse