google-music

Annonse


Google Music er her

Ja, dessverre er Google Music fremdeles kun tilgjengelig i USA. Men i natt kunngjorde Google likevel en rekke spennende og aktuelle nyheter.

Tjenesten, som har siden tidligere i år latt deg lagre 20.000 sanger i nettskyen, går nå ut av beta og er tilgjengelig for alle i USA uten invitasjon.

I samme slengen lanseres også en nettbutikk, som ventet.

Innholdet på plass
Tre av de store plateselskapene er med: Universal, EMI og Sony. I tillegg kommer det en lang rekke uavhengige utgivere, og tilsammen er det snakk om 13 millioner sanger. 8 millioner av disse skal være tilgjengelige fra i dag. I USA.

Annonse


Google lover også masse avtaler med artistene, som gir brukerne tilgang til eksklusivt innhold og gratis sanger.

Sosialt
Butikken er tilgjengelig fra alle Android-enheter (fra versjon 2.2 oppover) og fra nettleseren. Det unike her er anbefalinger: Ikke bare får du automatiske forslag til annen musikk, Google har også egne ansatte som personlig anbefaler nye låter.

Alle sangene er i 320kbps MP3, og du kan lytte på 90 sekunder av sangen før du kjøper.

Tjenesten er også knyttet med Google+, der du kan anbefale sanger til dine følgere. Ikke nok med det, dine venner kan gratis høre på hele sangen du anbefaler, men bare en gang. Kjøper du et helt album, kan dine venner høre på hele albumet gratis, en gang.

Snart i Norge?
Under presentasjonen nevnte en av representantene fra Universal noe om at de ser frem til global utrulling av tjenesten. Betyr det at en lansering utenfor USA ikke er så langt unna?

Vi følger selvsagt med.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse